Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://hdl.handle.net/11547/5265
Başlık: THE IMPACT OF EMPLOYEES TRAINING ON EMPLOYEE SATISFACTION: A CASE OF TURKISH CONSTRUCTION INDUSTRY
Yazarlar: Asgarova, Aygul
Anahtar kelimeler: Çalışanların eğitimi
Çalışan memnuniyeti
Türk İnşaat Sektörü
Sosyal Bilimler İçin İstatistik Paketi
Performance Appraisal Strategies
Non-Governmental Organizations
Employee Motivation
Yayın Tarihi: Ara-2018
Yayıncı: ISTANBUL AYDIN UNIVERSITY INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES
Özet: Küreselleşme ve ekonominin hızlanması sürecinde, işletmelerin zamanın ve gelişimin yeni taleplerine ayak uydurabilmeleri için kalifiyeli elemanlara sahip olmaları gerekmektedir. Bu da çalışanların sürekli gelişmesi ve eğitilmesi sayesinde mümkündür. Ancak gerekli sonuçlar ve hedeflere ulaşmak, sadece teorik eğitimlere ve seminerlere dayalı bilgilerle değil, hem de bu bilgilerin ugulama becerisinin oluşturulması sayesinde mümkündür. Bu araştırmanın konusu temel olarak iş yerlerinde çalışanlarının eğitiminin çalışan memnuniyetine etkisinin, Türkiye inşaat sektörü firmaları örneğinde araşdırılmasıdır. Araşdırma metodu olarak kullanılan anket yöntemiyle 100 anket yapılmışdır ve anketlerden alınan veriler “Sosyal Bilimler İçin İstatistik Paketi ” ne (SSPS) göre incelenmişdir. Araştırmalar sonucunda alınan kalitatif veriler korelasyon tekniği ve soruların müzakiresi yöntemiyle analiz edilmişdir. Sonuç olarak alınan bulgular iş ile ilgili eğitimle çalışanların iş memnuniyeti arasında önemli ve olumlu bir ilişkinin olduğunu kanıtlıyor. Son olarak, araştırmada iddia olunan ve araşdırılan tüm fikirler, bulgular ve sonuçlar kullanılmış kavramlarla ilgili edebiyatların araşdırılmasıyla daha da zenginleşdirilmişdir.
URI: http://hdl.handle.net/11547/5265
Koleksiyonlarda Görünür:Tezler -- Thesis

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
10235427.pdf2.32 MBAdobe PDFKüçük resim
Göster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.